HOREPA Horeca, Kantine en keuken apparatuur - RVS meubels - Vetafscheiders.

Tel: 

0226 35 45 350031226354535

 
mail@horepa.nl
 
Home HORESHOP ONLINE WINKEL Bestelformulier Verzendkosten E-mail  Contact Index 
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z

OSMOSE INSTALLATIE


 Omgekeerde Osmose Installaties KLIK HIER
 
De RO  zijn compacte, hoogwaardige osmose installaties in een modern en praktisch design. Ze zorgen voor een stralend resultaat, zónder te poleren, keer op keer.

Enkele kenmerken op een rijtje:
  - Betrouwbaar
  - Zuinig en efficiënt
  - Hygiëneverhogend
  - Gemaakt van hoogwaardige componenten
  - Weinig onderhoud
  - Gemakkelijk en snel te installeren

Het probleem: vlekken en poleren
U wilt een schitterend schone vaat. Om tot een perfect schoon afwasresultaat te komen zijn 3 elementen van belang; de vaatwasmachine, het afwasmiddel en het water. In gewoon leidingwater zijn allerlei stoffen opgelost zoals zouten, mineralen en zuren. Deze kunnen zorgen voor lelijke strepen en vlekken op glas- en vaatwerk. Wilt u deze aanslag (optisch) verwijderen dan zult u moeten poleren. Dit is een zeer arbeidsintensief karweitje met een grote kans op glasbreuk, wat resulteert in verhoging van uw kosten. Bovendien zal door het poleren het aantal bacteriën snel toenemen. Een hardnekkig probleem waar wij nu de oplossing voor hebben:Omgekeerde osmose.

Een glas afgewassen met leidingwater. Hygiënisch schoon, maar optisch niet schoon Een glas afgewassen met osmosewater; zowel optisch als hygiënisch schoon

Het apparaat: omgekeerde osmose installatie
De technologie van omgekeerde osmose is geheel mechanisch en is zonder gebruik van chemicaliën. Eén of meerdere membranen filteren de mineralen uit het water en produceren puur water. Het gefilterde water is chemisch, fysisch en bacteriologisch zuiver water en wordt verzameld in een reservoir. Dit water wordt gebruikt als laatste spoelwater tijdens het afwasproces.

De RO installaties zijn voorzien van een ingebouwde reservoir en pomp. Deze zorgen voor een constante druk en toestroom van het water. Tijdens het gebruik wordt het gezuiverde water met constante druk naar de vaatwasmachine gepompt met als gevolg een perfect resultaat.

Het resultaat: schitterend en hygiënisch
Door het gebruik van zuiver water wordt het poleren overbodig. Dit betekent voor u een daling van uw kosten en een verbetering van de hygiëne. De vaatwasmachine benodigdheden hebben minder onderhoud nodig doordat zouten en mineralen geen kans krijgen zich vast te zetten.

Voor een omgekeerde osmose installatie hoeft u géén waterontharder te plaatsen. Een waterontharder pakt in tegenstelling tot de RO installatie alleen de kalk aan. Bij het gebruik van een waterontharder blijft poleren noodzakelijk.

Door het gebruik van de omgekeerde osmose installatie wordt het water gezuiverd. Dit betekent dat er geen restanten in het water achterblijven, wat resulteert in een schitterend resultaat, elke keer weer. 


Hardheid van het water

Met de term 'hardheid van water' wordt het gehalte aangeduid van calcium en magnesium - kortweg kalkgehalte genoemd -, dat in het water is opgelost. De totale hardheid van water is opgesplitst in bicarbonaat (tijdelijke hardheid) en niet-bicarbonaathardheid (blijvende hardheid). Naarmate de temperatuur stijgt, daalt het oplossend vermogen van water voor tijdelijke hardheid.De hierbij in kleine kristalvorm vrijkomende kalk geeft aanleiding tot velerlei problemen

De nadelige gevolgen van kalk

Het ongemak en de problemen met kalk zijn welbekend. In fabriek, bedrijf, kantoor en thuis manifesteert kalk zich vaak hardnekkig in en op allerlei plaatsen zoals:

  • stoomketels, koelcircuits en-torens, luchtbevochtigingssystemen.
  • boilers, geysers, vaatwassers, wasmachines.
  • koffiezet-en espresso-apparaten, steamers.
  • meng - en tapkranen, pompen, thermostaten, afsluiters.
  • douchekoppen en -wanden, ligbaden, wastafels en toiletten.

Hardheidszouten verstoren het reinigingsproces van  vaatwerk. Het gevolg is dat het resultaat vaak te wensen over laat. Lelijke vlekken en strepen ontsieren uw vaat- en glaswerk. 

Effectief waterontharden

De meest effectieve wijze van ontharden (verwijderen van kalk uit water) berust op de methode van het uitwisselen van ionen. lonen zijn de kleinste opgeloste deeltjes in water. lonenwisselaar is een poreus, korrelvormig synthetisch materiaal (kunsthars). Bij het doorstromen van de kunsthars worden de calcium-en magnesiumionen in het water tegen natriumionen, waarmee de kunsthars primair "beladen" is, uitgewisseld. Dit uitwisselingsproces gaat door totdat verzadiging van de ionenwisselaar wordt bereikt. Nu vindt -volautomatisch- regeneratie plaats, waarbij de harsvulling gedurende 20 a 30 minuten met een oplossing van keukenzout (natrium-chioride) wordt gespoeld. Hierbij nemen de natriumionen wederom de plaats in van de hardheidsionen, die vervolgens naar het riool worden afgevoerd

Aanbevolen resthardheid

Water wordt bij het passeren van de waterontharder in principe volledig onthard. Voor meerdere toepassingen is volledig onthard water een goede keuze, zo niet een vereiste. Andere toepassingen of systemen daarentegen zijn gebaat bij de aanvoer van water met een zekere resthardheid.

aanbevolen waarde
huishoudelijk gebruik 4 à 5 °dH
filterkoffiemachines 5 à 7 °dH
espressomachines 0 °dH
vaatwasmachines 0 à 2 °dH
boilers 4 °dH
stoomketels en - generatoren 0 °dH
koelsystemen systeem afhankelijk
luchtbevochtiging systeem afhankelijk

 

Het nauwkeurig instellen van de gewenste resthardheid geschiedt d.m.v. een hardwatermengventiel. Bij de kleinere ontharders is dit mengventiel in het stuurgedeelte ingebouwd; bij grotere modellen wordt het mengventiel als optie (los of voorgemonteerd) meegeleverd.

 Consumptief gebruik

Waterontharders welke worden toegepast voor direkte of indirekte bereiding van consumptiewater kunnen worden gevuld met speciale voedingsmiddelen-gekwalificeerde kunsthars (vlg. EG - richtlijn RES (89) 2). 

Tijdsturing en volumesturing

Onze waterontharders zijn uitgerust met een volautomatisch stuurventiel. Ten behoeve van het regenereren van enkelvoudige waterontharders kan het stuurventiel - naar keuze - tijdklokgestuurd of volumegestuurd worden uitgevoerd. 

Tijdklokgestuurd

Ontharders, uitgerust met een tijdklokgestuurd ventiel zijn voorzien van een zogenoemde dagenschijf.Op deze schijf kan, afhankelijk van het watergebruik, het aantal dagen tussen de elkaar opvolgende regeneraties worden ingesteld. Wanneer sprake is van een min of meer gelijkmatig dagverbruik, is de tijdgestuurde versie een goede keuze. Het aantal dagen tussen de elkaar opvolgende regeneraties wordt veilig gekozen om te voorkomen dat de periode capaciteit van de ontharder, vertaald in tijdsduur, te kort zou schieten. Het startmoment van een regeneratie is 02.00 uur 's nachts.

Is het dagverbruik sterk wisselend dan kan de situatie ontstaan dat de ontharder, tengevolge van de gefixeerde instelling, te vroeg of te laat (resp. te veel of te weinig) zal regenereren. Het aantal regeneraties passend bij een sterk wisselend dagverbruik wordt ondervangen door het stuurventiel uit te rusten met volumesturing.

Voorbeelden van twee tijdklokgestuurde waterontharders zijn de recent ontwikkelde ET 55 en de ET 110. Deze waterontharders zijn zo ontworpen dat ze uitstekend aangesloten kunnen worden op een van de vele vaatwasmachines. Voor de juiste combinatie vaatwasmachine - ontharder wordt er gekeken naar inhoud en vermogen. Voor meer informatie zie
klik hier>>  Omgekeerde osmose toestellen

Volumegestuurd

Bij volumesturing wordt het waterverbruik via de ontharder door een integrale waterteller gemeten en doorgegeven aan het stuurventiel. Op de zogenoemde volumeschijf aan de voorzijde van het stuurventiel wordt het aantal kubieke meters water, dat de ontharder tussen 2 regeneraties kan behandelen, ingesteld. Tijdens afname signaleert de waterteller de nog resterende kubieke meters en tenslotte het moment waarop deze volledig zijn verbruikt. Nu pas vindt regeneratie plaats. Deze afname-afhankelijke methode beperkt het aantal regeneraties alsmede het daarbij benodigd zoutverbruik tot een minimum.

Omdat de kans bestaat dat het gewenste moment van regenereren vroeger dan 02.00 's nachts wordt bereikt, wordt bij het instellen van de volumeschijf rekening gehouden met een vooraf ingebouwde reserve-periodecapaciteit.

Een voorbeeld va een volumegestuurde waterontharder is de recent ontwikkelde EVD 32. Deze waterontharder is  zo ontworpen dat ze uitstekend aangesloten kan worden op een van de vele vaatwasmachines. Voor de juiste combinatie vaatwasmachine - ontharder wordt er gekeken naar inhoud en vermogen. Voor meer informatie zie KLIK HIER omgekeerde osmose toestellen.

 
Alfabetisch zoeken
A B C D E  
F G H I J  
K L M N O  
P Q R S T  
U V W X Y Z
Algemeen:
Bestellen
Winkelwagen
F.A.Q.
Adresgegevens
Verzendkosten
E-mail sturen
Kookapparatuur:
Bain-maries
Bak grill platten
Combi-steamers
CONVOTHERM
Counters
Friteuses
Fornuizen / ovens
Grill
Heteluchtoven
Lavagrill
Magnetrons
Magnetron ovens
Ovens
Oliebollen friteuse
Pastakokers
Pizza ovens
Popcornmachines
Salamanders
Tafelfornuizen
Tosti broodroosters
Visbakfriteuses
Wafelijzers
Poffertjes
Warmhoud apparatuur
Zelfbouw modules
Koeling / vriezers:
Counters
Drink dispencers
Flessenkoelers
Gekoelde vitrines
Koel en vriescellen
Koelbuffetten
Koelkasten
Koeltoonbanken
Koelvitrines
Koelwerkbanken
Opzetvitrines
Pizzawerkbanken
Sorbetieres
Saladieres
Snelkoelers
Vriezer /vrieskasten
Wandkoelingen
IJsklontjes machines
Schilferijs machines
IJs- schepijsvitrines
Vries-/koeleilanden
Deurrubbers
Koffiemachines
Espressomachines
Koffie / Heetwater
Rugzaktap mobiel
RVS- (maatwerk)
RVS werkbanken
RVS tafels
RVS spoeltafels
RVS kasten
wandschap planken
RVS GN bakken
Afzuigkappen
Vaatwasmachine:
LAMBER
ADLER
DIAMOND
Glazen/kopjes
Ontkalkings apparatuur
Omgekeerde osmose
Diverse:
CO² melder (alarm)
Insectenverdelgers
Kleding was/droog
Stofzuigers
Rugzaktappen
Vouwfietsen
Vouwscooters
Waterzuigers
Vetputten
Water behandeling:
Drinkwater dispencer
Automatische ontharder
Ontkalking
Omgekeerde osmose
Keukenapparatuur:
Aardappelschrapers
Blenders
Bordenrekken
Citruspersen
Gastronormbakken
Sinaasappelpersen
Snijmachines
Cutter / molens
Mixer / Mengers
ROBOT-COUPE
Thermometers
Vacuummachines
Vacuumzakken
Meubels:
Stoelen, tafels krukken
Terras Café Restaurant
Counters (catering)
ECO party tenten
Beveiliging:
Algemeen
Geld kenmerken
Geld detectie app.
Kogel, meswerendvest
Kluizen en safes
Interieurbouw


HOREPA  v.o.f.  
Groene Wuiver 3
1718 LM 
Hoogwoud (N-H)
Nederland

         


©    HOREPA®
Telefoon: 0226 35 45 35

Rabobank:

NL32 rabo 0329707620
    +31 226 35 45 35 Bic: raboNL2u
  0031 226 35 45 35    
         
Fax: +31 226 359 858 ING bank: NL04 ING B000 7458860

[
Route als PDF bestand ]
[
Route Google maps
Ons verzoek: graag op afspraak.
    Bic: INGBNL2A
       
Mail: info@horepa.nl    
K.v.K. te Hoorn: 37135685 Btw (VAT) nummer: NL818444423B01

Alg- verkoop-leverings- en betalingsvoorwaarden
Alle prijzen zijn af magazijn en exclusief 21% BTW, prijswijzigingen zet en drukfouten voorbehouden.
Gebruiksvoorwaarden
Alle aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt. Bestellingen uitsluitend schriftelijk, per
fax of e-mail.    sitemap